גלידת קיטו

הדבר החיובי היחידי בכך שהטמפרטורה הממוצעת בשבוע האחרון היא 38 מעלות היא בכך שזה הופך להיות לגיטימי שגלידה הופכת לאם מזון (כמו שהיא אצלי במהלך כל השנה). לקנות כמות כזו של גלידה זה לא כלכלי ובואו נודה גם לא מזין/בריא. לכן לקחתי על עצמי את המשימה להכין גלידות וארטיקים ביתיים.

בשנה שעברה הלכתי על קרטיבי-פירות סופר פשוטים והפעם החלטתי להשתכלל קצת.

בפעם האחרונה שהיו בננות נהדרות בכמויות החלטתי להקפיא כמות די גדולה שלהן ומאז השתמשתי בהן בשייקים ועכשיו הגיע הזמן להשתמש בהם גם בגלידה. אז החלטתי על גלידת בננה-קקאו-קפה והחלטתי שהפעם לא יהיו בו מוצרי חלב.

הוצאתי את החומרים מהמדפים השונים במטבח, שטפתי את הבלנדר (שנשכח בכיור לאחר שבן-זוגי הכין עם הקטנה ארטיקים קפואים) וניגשתי לעבודה שכללה פחות או יותר לזרוק הכל לבלנדר, כיף לא? בסוף העברתי את המחית לצנצנות ולמקפיא.

dsc_0010.jpg

טיפ מקפיא- כאשר מקפיאים נוזלים יש להשאיר מקום ולא למלא עד הסוף מפני שהנוזל מתרחב כאשר הוא קופא ויש להקפיא לפני שסוגרים את המכסה (בכדי למנוע התנפצות של הזכוכית).

כמובן שהקטנטנה לא רצתה להתאפק ורצתה ישר לאכול את המחית מהצנצנת..

DSC_0035

 

למחרת הוספתי קצת שקדים קלופים ונהנו מגלידה מרעננת ובעלת טעמים חזקים במיוחד.

DSC_0056

למה קיטו? הגלידה היא בעצם גלידת קפה-קקאו-בננה עם קוקוס ואגבה, כשחשבתי על המרכיבים ישר עלתה לי אקוודור לראש ומה יותר טוב מעיר הבירה בכדי לקרוא לגלידה בשם?

הגלידה יוצאת בטעמים חזקים של קפה, בננה וקקאו ואצלי אף עשיתי אותה מרירה מעט. אפשר להמתיק עוד או להוריד את כמות הקקאו/קפה בכדי לקבל גלידה מתוקה יותר.


 

גלידת קיטוDSC_0015

זמן הכנה: 5 דקות

 

זמן המתנה: לילה

רכיבים:

1/3 פחית קרם קוקוס

4 בננות (מומלץ קפואות)

1-2 כפות סירופ אגבה (אפשר להמיר זאת במי סוכר/דבש/מייפל/סילאן או כל דבר אחר שאתם משתמשים בו בכדי להמתיק)

1-4 כפות אבקת קקאו (תלוי ברמת המרירות/חוזקת הקקאו שתרצו)

1/4 כוס נס קפה (לבחירתכם)

צורת הכנה:

  1. הכינו כרבע כוס נס קפה חזק (הרבה אבקה, מעט מים- אם ברצונכם להשתמש בסוכר להמתקה אתם יכולים להוסיף אותו כבר עכשיו עם הקפה) ותנו לו להתקרר.
  2. הכניסו לבלנדר את כל הרכיבים עד קבלת מחית אחידה.
  3. העבירו את המחית למיכל אחסנה ולמקפיא (או לחילופין לפני האחסנה אתם יכולים להכניס למכונת גלידה).
  4. תנו לגלידה לשכב לפחות לילה במקפיא.
  5. הוציאו אותה בבוקר (הרי לא תוכלו להתאפק) ותהנו.

<span dir=rtl>תגובה אחת ל“גלידת קיטו”</span>

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s