חמאת שקדים ביתית

במהלך היום פעמים רבות בא לי לנשנש משהו מספיק גדול למלא את החשק ויותר קטן מארוחה.  בדרך כלל אני מוצאת את עצמי אוכלת פרוסת לחם עם חומוס,  טחינה או גבינה כלשהי (אם יש בנמצא).

חשבתי לעצמי שאני צריכה לנסות לגוון קצת את האופציות ובמקום ללכת על נוטלה (שגם ככה יותר כיף לאכול אותה עם כפית) אני אנסה ממרח שקדים.  ולמה לשלם הון תועפות אם אפשר בחצי שעה להכין אחד בבית?  וזה כל כך פשוט.  רק מרכיב אחד בלבד.

מחממים תנור לחום בינוני 150° בערך ושמים בתבנית 2 כוסות שקדים ומכניסים ל-10 דקות לתנור.

לאחר 10 דקות מעבירים את השקדים ישירות למעבד מזון

עכשיו מתחיל שלב די ארוך שבו השקדים נטחנים ונראים כמו קמח שקדים עבה מאוד (אגב,  מעולה לעוגיות וכדומה) ובכל פעם צריך לעצור את המעבד,  להוריד מהצדדים ולטחון מחדש.  אל ייאוש,  לאחר כ-10 דקות פתאום יתחיל המרקם להשתנות והשמן מהשקדים יתחיל להפוך את הקמח לעיסה חמימה ונפלאה.  עוד כמה דקות של ערבול ותצא לכם חמאת שקדים נהדרת.

אני לא הוספתי לה כלום וכמו שהיא הכנסתי אותה לצנצנת והשארתי את הצנצנת לקירור לפני שסגרתי. כמובן שאפשר להמתיק אם רוצים או פשוט להנות ממנה ככה.

חמאת שקדים

רכיבים:

2 כוסות שקדים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-150°
  2. צולים 2 כוסות שקדים כ-10 דקות
  3. מעבדים את השקדים במעבד מזון כ15-20 דקות
  4. שמים בצנצנת
  5. נהנים

<span dir=rtl>תגובה אחת ל“חמאת שקדים ביתית”</span>

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s