גלידת הפודינג של ליעד

כשנכנסים לשוונג של הכנת מתוקים קפואים קשה לצאת מזה. איפשהו במעמקי הארון במטבח יש לי מכונת גלידה מעולה שבעבר עזרה לי להגיע לגלידות מפנקות במרקם משגע. אך צריך לקרר לפני, לחכות בין לבין ואחר כך כל כך הרבה כלים לשטוף, אז המכונה נשארת לכמה שימושים בשנה ובין לבית אני מאלתרת ומחפשת את המרקם הנכון…

את הגלידה ה"אמיתית" שלי אני עושה על בסיס ביצים, כמו גלידה איטלקית אמיתית, אך בהיעדר ביצים בבית החלטתי לחפש פתרונות אחרים. וכך נוצרה גלידת הפודינג של ליעד. הצצתי במקרר (לא מראה מלבב במיוחד) ובארון הקונדיטוריה שלי (שרוב הזמן אין לי מושג מה שוכב שם..) ומצאתי את המרכיב העיקרי- קרם פודינג.

החלטתי לעשות קרם פודינג וניל רגיל (כזה אינסטנט) כבסיס ואליו להוסיף טעמים וקישוטים שיהפכו סתם קרם לגלידה בטעמים משגעים.

הקטנטנה כמובן התנדבה לעזור במלאכה ואכלה חצי מהמרכיבים עוד לפני שהספקתי לשים לב (ראו הוזהרתם לא להשאיר ללא השגחה).

DSC_0099
אימא אני רק אעזור לך
DSC_0089
רק בודקת שזה לא רעיל

שילבתי וניל, שוקולד וקפה ושיחקתי עם המרקם ועם ההגשה והכל היה תענוג אחד גדול.

גלידת הווניל הייתה הכי מתוקה והכי משעממת לפי דעתי ואת גלידת הקפה טרפתי בלי להסתכל אחורה וגלידוניות הקפה-שוקולד היו תענוג לפתיחת הבוקר.

תהנו 3>


גלידת הפודינג של ליעד
זמן הכנה: 15 דקות
זמן המתנה: לילה

DSC_0010
רכיבים:

כוס חלב

חבילת שמנת מתוקה

חבילת אינסטנט פודינג וניל

1/4 כוס נס קפה

1/4 כוס משקה קקאו

חצי חבילת שוקולד מריר

תמצית וניל

צורת הכנה:

  1. הכינו כרבע כוס נס קפה חזק (הרבה אבקה, מעט מים- אם ברצונכם להשתמש בסוכר להמתקה אתם יכולים להוסיף אותו כבר עכשיו עם הקפה) ותנו לו להתקרר.
  2. הכינו כרבע כוס משקה קקאו חזק (כנ"ל) ותנו לו להתקרר.
  3. המיסו את השוקולד יחד עם 1/3 מחבילת השמנת והניחו להתקרר.
  4. הכינו קרם פודינג מכל האבקה, חצי כוס חלב והשמנת שנותרה. עד קבלת קרם יציב וקשה במיוחד (יותר מקרם שהייתם שמים על עוגה).
  5. חלקו את הקרם שיצא ל-3 קעריות.
  6. בקערה הראשונה ערבבו את הקרם עם הקפה עד קבלת מחית אחידה וחלקה והניחו לקירור במקרר.
  7. בקערה השנייה ערבבו את הקרם עם הקקאו עד קבלת מחית אחידה וחלקה והניחו לקירור במקרר.
  8. בקערה השלישית ערבבו את הקרם עם החלב שנשאר ועם תמצית וניל עד קבלת מחית אחידה וחלקה והניחו לקירור במקרר.
  9. הכינו את הגלידה עפ"י השילוב שתבחרו- אתם יכולים לשים כל טעם במיכל אחר, אתם יכולים לשים את כולם באותו מיכל בערבוב, אתם יכולים לשים את הטעמים בשכבות (עליכם לחכות עד ששכבה אחת תקפא בטרם תשימו את הבאה), אתם יכולים לשים בתבניות שונות. מה אני עשיתי- את גלידת הקקאו שמתי להקפאה, לאחר מספר שעות מזגתי מעליה כרבע מהשוקולד המריר, לאחר הקפאה נוספת מזגתי מעל את קרם הוניל ומעליו עוד כרבע מהשוקולד. בתבנית לשוקולדים/קרח שמתי מעט שוקולד בתחתית ומעל את קרם הקפה. ואת מה שנשאר מקרם הקפה והשוקולד המריר ערבבתי מעט יחד ושמתי במיכל נוסף.
  10. תנו לגלידה לשכב לפחות לילה במקפיא.
  11. תהנו.

<span dir=rtl>תגובה אחת ל“גלידת הפודינג של ליעד”</span>

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s