חשבתם פעם מה ההבדל בין קרטיב לארטיק? אז ארטיק זה בעצם שלגון בעברית הוא גלידה על מקל לפשוטי העם ואילו קרטיב הוא קרחון שזה בעצם קרח בטעמים. זה הכל ולא בטוח שזה כל כך חשוב כל עוד מה שעל המקל טעים לנו.
לאחר שהגלידה יצאה מהמקפיא ונמאס לנו לאכול אבטיח החלטתי לקחת את אותו אבטיח, לגוון קצת ולהפוך אותו לקינוח. אך לא התחשק לי עוד קרחון אבטיח, רציתי להתפנק, אז החלטתי לעשות ארטיק. פינקתי את האבטיח בקצת שמנת ובחתיכות אבטיח והכנסתי לפריזר. מה שלא מצא מקום בפריזר נשתה תוך דקה על ידי הקטנה שהתענגה על כל טיפה.
ארטיק שמנת-אבטיח
זמן הכנה: 2 דקות
זמן המתנה: לילה
רכיבים:
1/3 קופסת שמנת מתוקה
2 כוסות קוביות אבטיח
1-2 כפות סירופ אגבה (אפשר להמיר זאת במי סוכר/דבש/מייפל/סילאן או כל דבר אחר שאתם משתמשים בו בכדי להמתיק)
צורת הכנה:
- הכניסו לבלנדר את כל הרכיבים עד קבלת מחית אחידה.
- העבירו את הנוזל לתבנית לארטיקים (או לכוסות חד פעמיות עם כפית בפנים)
- תנו להם להתקרר לפחות לילה במקפיא.
- הוציאו אותם כ-2 דקות לפני שתרצו להוציא מהמקפיא/שימו תחת זרם מים בכדי להפריד מהקופסה.
<span dir=rtl>תגובה אחת ל“ארטיק שמנת-אבטיח”</span>